Javni zavod za gasilsko in reševalno dejavnost

POKLICNA GASILSKA ENOTA

Nova Gorica

 
Vedno v stanju pripravljenosti
KDO KAJ KJE KDAJ

Požar v šempetrski splošni bolnišnici 2017

16.10.2017

Požar v šempetrski splošni bolnišnici 2017

Oktober je mesec požarne varnosti. V tem času operativne sile poleg drugih aktivnosti vedno izvedejo tudi celovito preverjanje svoje pripravljenosti. Tematika letošnjega meseca varstva pred požari je namenjena intervencijskim potem in površinam za gasilce. Same po sebi pa te ne zagotavljajo učinkovitega reševanja.

Zato bo z namenom, da se preverijo usposobljenost bolnišničnega osebja za ukrepanje v primeru požara, vodenje, operativno delovanje ter sodelovanje med osebjem in silami za zaščito, reševanje in pomoč pri reševanju v primeru večjega požara na objektu šempetrske bolnišnice, v soboto, 21. oktobra 2017, v Splošni bolnišnici »Dr. Franca Derganca« in njeni okolici izvedena požarna vaja. Z njo bodo sodelujoči preizkusili tehnično opremo, moštvene ter organizacijske sposobnosti, hkrati pa bo to enkratna priložnost za skupno urjenje in izvajanje reševalnih aktivnosti ter primerjanje tehnik rokovanja z reševalno opremo in tehnik reševanja. Poleg tega bodo občani lahko v živo videli, kako pomembne so proste intervencijske poti, ki odločajo tudi o življenju in smrti. Zato ne pozabimo: Ko se nesreča zgodi, naj bodo proste poti! 

 

Pri izvedbi vaje sodelujejo

Vodstvo in osebje Splošne bolnišnice »Dr. Franca Derganca« Nova Gorica, Gasilska enota Nova Gorica, Pripadniki Civilne zaščite Občine Šempeter-Vrtojba, Regijski center za obveščanje 112, Prehospitalna enota Nova Gorica, PGD Šempeter pri Gorici, Policija, Skupina VVF Gorizia (gasilska enota iz Gorice, IT), Enota za hitre intervencije, Ekipa za hitre reševalne intervencije, PGD Nova Gorica, PGD Dornberk, PGD Čepovan, PGD Kostanjevica na Krasu, PGD Dobrovo, PGD Kanal ob Soči, PGD Avče, PIGD Anhovo in PGD Renče-Vogrsko.

Statisti: člani prostovoljnih gasilskih društev